Alerjik Rinit Bitkisel Tedavi

Alerjik Rinit Bitkisel Tedavi

Diğer adları “alerjik nezle” ve “saman nezlesi” olan alerjik rinit kişide sık hapşırma, burun akıntısı, göz yaşarması, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığına neden olan bir rahatsızlıktır. Toplumsal yaygınlığı şaşılacak kadar fazladır. Kişinin günlük yaşamını sekteye uğratan, yaşam kalitesini düşüren bu hastalığın tedavisi için çeşitli yollar mevcuttur. İlaç tedavisinin de içinde bulunduğu yöntemlere başvurmadan önce tamamen doğal olan ve insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan bitkisel yöntemler denenmelidir. Alerjik rinit bitkisel tedavi için kullanılan bitkiler aşağıda verilmiştir.

Zencefil:

Bu alerji türünün tedavisinde sıkça kullanılan ve oldukça etkili olan bitkisel yöntemlerden biri zencefildir. Bu bitki doğal bir antihistamin, antiviral ve anti bakteriyel özellikli bir bitkidir. Bu özellikleri sayesinde öksürük, baş bölgesinde oluşan hafif ağrı, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı şikayetlerini hafifletmeye yardımcıdır.

Peki Zencefille Alerjik Rinit Nasıl Tedavi Edilir?

1 su bardağı suyun içine rendelenerek hazırlanmış 1 çorba kaşığı taze zencefil, küçük bir parça çubuk tarçın ve birkaç tane karanfil eklenir. Bu malzemeler ortalama 5 dakika kısık ateşte kaynatılır. Kaynatma işlemi sona erdikten sonra içine az miktarda bal ve limon suyu eklenir. Bu karışım özellikle alerji mevsiminin başladığı dönemde tüketilmeye başlanmalı ve tehlikeli mevsim sona erene kadar devamlı içilmelidir. Günlük uygun tüketim miktarı 2 fincandır.

Bu uygulamanın dışında gün içinde taze zencefil çiğneyerek alerjik rinit şikayetlerini azaltabilirsiniz.

Sarımsak:

Alerjik rinitin bir diğer bitkisel kökenli tedavisinde sarımsak etkin rol oynamaktadır. Sarımsak son derece etkili bir antihistaminiktir. Aynı zamanda bağışıklık güçlendirici özelliği bulunur. Düzenli olarak çiğ sarımsak tüketmek yoluyla alerjik rinit şikayetlerini azaltabilirsiniz. Ancak aşırı sarımsak tüketimi mide sorunu olanlar için rahatsızlık yaratabilir. Bu durumu gözeterek tüketimine dikkat etmekte fayda var.

Elma Sirkesi:

Elma sirkesi de tıpkı sarımsak ve zencefil gibi alerjik rinit tedavisinde etkili bir bitkidir. Aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır.

Peki Elma Sirkesiyle Alerjik Rinit Nasıl Tedavi Edilir?

1 bardak sıcak suyun içine 2 çay kaşığı doğal yapım elma sirkesi ekleyin. Daha sonra biraz bal ve limon suyu ile tatlandırın. Alerjinizin tavan yaptığı bahar döneminde bu karışımı günde 3 kez tüketin. Rahatladığınızı hissedeceksiniz.

Isırgan Çayı:

İlk olarak 1 bardak suyu kaynatın. Daha sonra bu suyun içine 1 tatlı kaşığı ısırgan ekleyin. Kısık ateşte ve ağzı kapalı olarak sadece 3 dakika daha kaynatın. Ilıdıktan sonra sadece ısırgan otunu süzerek ayırma işleminiz kalıyor. Bunu da yaptıktan sonra aç karnına sabah 1 fincan ve akşam 1 fincan olmak üzere günde 2 kez ve 15 gün boyunca devam etmelisiniz ki kürü tamamlayarak faydasını görebilesiniz.

Not: Bu çayı hazırlarken kuru ya da taze ısırgan bitkisi kullanabilirsiniz. Bu tamamen elinizde bulunan malzemeye göre karar verebileceğiniz ve size kalmış bir seçimdir.

Keçiboynuzu ( Harnup )

Bu bitkiden alerji tedavisinde faydalanabilmek için uygulayacağınız işlem basamakları oldukça basittir. Orta büyüklükteki 6 – 7 adet keçiboynuzunu soğuk suda güzelce yıkayın. yıkadıktan sonra süzülmelerini bekleyin ve bunları küçük küçük kırarak kaynamakta olan yarım litre suyun içine atın. 6 – 7 dakika kadar kaynatarak özünü suyu vermesini bekleyin. Süre dolduktan sonra ağzı kapaklı cam bir sürahiye alarak soğumasını bekleyin. 1 ay boyunca devam etmeniz gereken bu kür sabah ve akşam yemeklerinden önce 1çay bardağı şeklinde tüketilmelidir.

Hazırladığınız keçiboynuzu çayını mutlaka buzdolabında saklamalı ve 3 günü geçen çayı tüketmeden tazesini hazırlamalısınız.

Not: Bu uygulamalar herhangi bir kronik ya da devamlı ilaç kullanımını gerektiren sağlık sorunu taşımayan hastalara yönelik uygulamalardır. En doğrusu uygulamadan önce doktora danışarak onay almaktır.

Tüm bu bitkisel uygulamaların yanında Biorezonans Alerji Terapisi de alerji tedavisinde etkilidir.

Scroll to Top