Alerjik Reaksiyon Türleri

alerjik reaksiyon

Alerjilerin tümü vücudun bağışıklık sisteminin bazı maddelere karşı olması gerekenden daha fazla tepki göstermesi durumudur. Bu noktadan bakıldığında aslında oldukça doğal bir tepkidir. Bağışıklık sistemi normal şartlarda vücudu bakteri, virüs gibi yabancı maddelerden korumak için antikorlar üretir.

İşte alerjik reaksiyon durumu bağışıklık sisteminin aslında vücuda zararı olmayan maddelerle karşılaşması halinde de savunmaya geçmesi demektir. Vücuda zararı olmayan maddelerin başında toz, çiçek ve ağaç poleni, ev akarı, küçük böcekler gelmektedir.

Alerjik reaksiyon alerjiye neden olan maddeyle tek sefer karşılaşmayla gerçekleşmeyebilir. Söz gelimi bir arı sokması sonucunda sadece sokmadan kaynaklı şişlik ve ağrı oluşabilir. Bir başka seferki arı sokmasında ise nefes sorunu yaşayabilir ya da kurdeşen olabilirsiniz.

Alerjik Reaksiyon Türleri

Besin Alerjisi:

Alerjik reaksiyonun en yaygın çeşididir. Besinlere karşı bağışıklık sisteminin aşırı hassasiyet göstermesi olarak bilinir. Yaş aralığı incelendiğinde yetişkinlere kıyasla çocuklarda daha fazla gözlendiği bilinmektedir. Aynı zamanda besin alerjisi olan kişilerin astım hastalığına yatkınlığı da yapılan araştırmalar sonucu elde edilen başka bir bilgidir.

İlaç Alerjisi:

Birçok ilaç hassa bünyelerde savunma mekanizmasını harekete geçirir. Her ilacın ortaya çıkardığı alerjik reaksiyon yoğunluğu farklılık göstermektedir.

Polen Alerjisi:

Bu alerji türünün diğer adı “mevsimsel alerji”dir. Bu adı almasındaki sebep yılın belli aylarında alerjik reaksiyonun yoğun ataklara yaratmasıdır. Özellikle doğanın uyandığı bahar aylarında bu ataklar ortaya çıkmakta ve mevsimin değişmesiyle beraber azalarak sönmektedir.

Hayvan Tüyü Alerjisi:

Bu alerji türü de oldukça yaygındır. Özellikle evde bakımı gerçekleştirilen kedi ve köpeklerden dökülen tüyler bu alerjiye kaynaklık etmektedir. Bu alerjik reaksiyonu diğerlerinden ayıran nokta ortaya çıkardığı belirtilerdir. Diğer alerji türleri cilt yüzeyinde değişikliklere neden olurken hayvan tüyü alerjileri nefes alma sorunu doğurur. Bu alerjiye sahip olan hasta nefes almakta zorlanır hatta sık sık tıkanır. Son olarak belirtilemesi gereken bir ayrıntı da hayvan tüyü alejisi adının genel bir kavram olduğudur. Yani sadece evcil hayvanın tüyü alerjen özellik göstermez. Tüyünün yanında, kurumuş salyası, idrarı ve ölü derisi de alerjen özelliği gösterir.

Biorezonans terapileri ile bağışıklık sistemi güçlendirilerek, alerjik reaksiyonlar hafifletilebilir yada tamamen ortadan kaldırılabilir. Detaylı bilgi almak için Alerji Terapileri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Scroll to Top