Alerji İğnesi

Vücudun bağışıklık sisteminin herhangi bir maddeye karşı aşırı hassasiyet göstermesi durumuna alerji adı verilmektedir. İnsan vücudu akla gelmeyecek kadar ilginç maddelere alerjik reaksiyon gösterebilmektedir. Bu durumun sonucunda ise günlük hayatın rutin akışı sekteye uğrar, kişi bazı sıkıntılarla uğraşır.

Alerjik reaksiyoların günlük yaşamı zora sokması, kişiye rutin işlerini yaparken ciddi sıkıntılar yaşatması gibi nedenler biraraya gelince çözüm yolları aramak zorunlu hale gelmektedir. Alerjik reaksiyon tedavisinde değişik yollar denenmekte ve alerjinin özelliğine ve boyutuna göre uygun olanı tercih edilmektedir.

Hakkında:

Alerji iğnesi günümüzde sık kullanılan iğneler arasında yer almaktadır. Alerji tedavisinin ilk adımı olan alerjenden uzak durmaktır. Doğal yöntemler ya da burun spreylerinin etki etmediği durumlarda alerji iğneleri devreye girer. Diğer ifadeyle alerjik reaksiyon tedavisinde ilk olarak ilaçlardan ya da doğal yöntemlerden faydalanılmalı, bunlardan fayda görülmüyorsa o zaman alerji iğnesine başvurulmalıdır.

Alerji iğnesinin amacı vücudun alerjene karşı gösterdiği tepkiyi sonlandırmak, vücudu bu alerjene karşı duyarsızlaştırmaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik olan bu uygulamada kullanılan aşılarda alerji özleri bulunur. Bahsettiğimiz bu iğneler hastaya deri altından ve az miktarda verilir. Bu iğnelerden tam fayda sağlayabilmek için devamlılık şarttır. Bu iğneler 3 – 5  yıl boyunca düzenli olarak her 2 ayda bir kez uygulanmalıdır. İğnelerin düzenli kullanılması sonunda hastanın vücut direnci güçlenir, daha önce hassasiyet gösterdiği uyarana karşı tepkisizleşir. Bu sayede alerjik reaksiyona neden olan uyaran vücuda girmiş olsa bile hastanın gösterdiği tepki azalır ya da tamamen sonlanır.

Her iğnede olduğu gibi alerji iğnelerinde de bazı yan etkilerin oluşumu normaldir. Ancak bu iğneler uzun süreli kullanım gerektirdiği için mutlaka uzman kararıyla ve iyi düşünülerek kullanılmalıdır. Bu iğnenin yan etkileri arasında deri yüzeyinde şişkinlik, kaşıntı ortaya çıkabilir, ayrıca gözlerde kızarıklık ve kaşıntı gözlenebilir. Bununla birlikte nefes almada zorluk gibi yan etkiler de yaşanabilir. Bunlar hayati tehlike oluşturabilecek yan etkilerdendir. Bu nedenle mutlaka doktor kontrolü gerekir.

Biorezonans terapileri diğer alerji tedavilerinden farklı olarak freakanslar yardımıyla yapılmaktadır. Seanslar sırasında ağrı, acı hissedilmez. Seansların alerjileri tamamen iyileştirme oranı % 82’dir.

Scroll to Top