Sigara öyle büyük bir illettir ki vücuda verdiği zararlar akıl almaz boyutlardadır. Sigaranın içinde insan sağlığını tehdit eden 4000 civarında zehirli madde bulunmaktadır. Bu maddelerin tümü kansere zemin hazırlayan ve tahrişlere neden olan kimyasal maddelerdir. Kişisel bilinçlenme ve uyanışın gerçekleştiği bireyler ise sigaradan kurtulmak için yoğun çaba sarf etmekte ve kararlı olanlar da bunu başarabilmektedir. Ancak iş sigarayı bıraktıktan sonra tamamen biter mi? Sigarayı Bıraktıktan Sonra Neler Yapılmalı ? Bu sorunun yanıtı kocaman bir hayırdır. Çünkü sigara bırakma sürecinde olduğu gibi sigaranın bırakılmasından sonraki süreçte de kişinin kontrollü olması gerekir.
Sigarasız 1 yılı tamamlamayı başardıysanız evet kocaman bir aferini aldınız. Ancak bunu takiben sizin kontrollü olmanız, tetikte davranmanız gereken 6 aylık bir süreci daha atlatmanız gerekecektir. Sigarayı bırakmanın vücudunuza kazandırdıklarını daha ilk dakikalarda görmeye başlarsınız. Nabzınızın normale dönmesinden daha rahat nefes almaya, ciğerlerinizin temizlenmesinden tat ve koku alma hissini tekrar kazanırsınız. Onlarca değişim artık sizin vücudunuzda da meydana gelmektedir. Bununla birlikte sigarayı bırakmanızla başlayan yeni sürecinizde baş etmeniz gereken bir durum ortaya çıkar. Sürekli yemek yeme isteği. Evet bu istek hemen hemen sigarayı bırakmış herkesin yaşadığı ve kolay kolay bastıramadığı bir duygudur. Sigara içtiğiniz dönemde yemeklere karşı olan tutumunuzla sigarayı bıraktıktan sonraki tutumunuz arasında dağlar kadar fark vardır, bu sebeple hızlı şekilde kilo alma tehdidi altında kalırsınız.
Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamak için neler yapılmalı
Bu süreci kilo almadan ya da sadece birkaç kilo alarak atlatmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey yağlı gıdalardan kesinlikle uzak durmak. Yemeklerinizi hazırlarken zeytinyağı kullanmaya çalışın ve miktarını da minimumda tutun.
Salatalarınızı yağsız tüketmeyi alışkanlık haline getirin. İlk başlarda damak tadınıza hitap etmiyor gibi görünse de kısa zamanda bu tada alıştığınızı göreceksiniz.
Sigarayı bıraktıktan sonra yoğun bir boşluk oluşur. Bu nedenle özellikle ilk aylarda kişilerde atıştırma ve ağzı devamlı meşgul etme isteği oluşur. Fındık, fıstık, leblebi gibi atıştırmalıkların fazlaca tüketilmesi bundandır. İşte bu noktada kalorisi yüksek çerezler yerine sakız çiğnemeyi tercih etmelisiniz. İlle de bir şeyler yemek istiyorsanız hemen hemen bütününün su olduğu salatalık ve havuç tercihiniz olsun. Kendinizi oyalamak adına şeker oranı yüksek yiyecek ya da içeceklere yönelmek hatasında bulunmayın.
Biorezonans yöntemi ile sigarayı bırakanlar yoksunluk hissi yaşamadıkları için sigarayı bıraktıktan sonra çok fazla kilo almaları beklenmez. Detaylar için Biorezonans Sigara Bırakma Terapisi sayfasını inceleyebilirsiniz.